Terapi

Trassliga tankenystan.

Under november månad brukar jag driva ett projekt som heter Trettio tacksamma dagar. Härom dagen skrev jag bl.a. detta:

“Jag är så glad över mitt intresse att dokumentera i ord och bild, för minnen bleknar och självklarheter förlorar sin stuns. Tankar som är klara och tydliga idag kommer att ändra form. Vi påverkas av vår omgivning och får nya insikter. Vi delar med oss och utvecklar tanketrassel till jämna, fina nystan, eller så bestämmer vi oss för att slänga trasslet i soptunnan.”

Händelser leder till minnen, vare sig de är positiva eller negativa. Somliga minnen sätter sig som bilder, andra som filmer och åter andra sätter sig i kroppen. En av de stora vinsterna med samtalsstöd och terapeutiska samtal är att vi kan få hjälp att sortera vad som är vad och åtgärda det som blivit fel. Varje gång vi plockar fram ett minne ändrar det form och till slut kan det vara svårt att riktigt veta vad som är vad. Jag är tacksam över att jag kan få vara med i processen att hantera just detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *