Terapi

Från en vän om depression.

“Jag ska skriva en påminnelse som kan vara bra för er att ha med er. Jag inser att jag kommer att få leva hela livet med närhet till depression när externa omständigheter blir för tunga att hantera. Det finns i mitt DNA. Jag ser att det under dessa låga perioderna ligger det som ett filter över mig och jag kan inte se mitt liv som det verkligen är. Jag förstår på ett plan att det finns många här som tycker om mig och vill vara min vän. Det blir en ständig kamp under depressiva perioder att mötas i mitten av hur jag uppfattar min vardag och hur den verkligen är. Det kanske är en psykologs/terapeuts viktigaste uppgift att hjälpa till att lyfta det filtret så att vardagen kan få upplevas i ett ljus.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *