Om mig

Jag heter Monica Bernpaintner och är certifierad samtalsterapeut. Intresset för människor och mänskliga relationer är det som varit min drivkraft genom livet. Som tonåring och ung vuxen arbetade jag extra i hemtjänsten och i vården. Jag tog examen från lärarhögskolan 1992 och har sedan dess arbetat med allt från sexåriga barn till pensionärer. I hela mitt liv har jag varit engagerad i olika organisationer och har som volontär arbetat mycket med både undervisning, rådgivning och själavård. På det privata planet har jag samlat på mig erfarenhet från min stora familj, mitt äktenskap och min roll som mamma.

2017 gick båda mina föräldrar bort i cancer och när livet kändes hanterbart igen var mitt fokus klart. Jag bestämde mig för att göra något åt drömmen om att arbeta som samtalsstöd på heltid och satte mig i skolbänken igen. Under utbildningen har jag utökat min kompetens med hjälp av teoretiska studier och handledda samtal.

Min certifiering är knuten till ICF:s elva kärnkompetenser och grundas i KBT, transaktionsanalys och mental träning. Vad innebär det? ICF (International Coach Federation) har utarbetat en kompetensmodell som “baseras på material som samlats in från fler än 1300 coacher över hela världen, både medlemmar i ICF och ickemedlemmar, som representerar en bred uppsättning coachfilosofier, utbildningsbakgrunder, coachstilar och erfarenhetsnivåer.” (Citat från ICF Sveriges hemsida)