Livet

Välslipade knivar.

I mitt yrke ingår det att hålla mig uppdaterad om forskningsresultat och lära mig mer av studier om allt som påverkar den mentala hälsan och det allmänna välmåendet. Vad kan vi egentligen göra för att påverka dessa till det bättre? För de flesta finns det hopp, det gäller bara att hitta rätt behandling. Har du skurit tomater med en trubbig kniv? Eller rensat senor från en köttbit med en riktigt vass kniv? Då vet du vilken skillnad det kan vara och hur det påverkar dig att jobba med knivar i olika skick. Den trubbiga kniven kan återfå sin forna glans! Man kan köpa en knivslip för hemmabruk. Just den på bilden har tre olika slipblock beroende på hur intensiv behandling kniven behöver. Resultatet kan bli jättebra, men ibland räcker inte ett sådant redskap. Man kanske behöver växla upp och anlita en professionell knivslipare som kan angripa eggen från rätt vinkel. Jag är så tacksam över att få möjlighet att vara den “knivsliparen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *