Livet

Kommunikation.

I relationer är en fungerande kommunikation viktig om alla parter ska vara nöjda. Detta gäller både på arbetsplatser, mellan vänner och i kärleksrelationer. För att kommunikation ska kunna ske behöver det finnas både en avsändare och en mottagare. Vad vi sedan gör med det som händer i utrymmet mellan dessa två är det som blir själva kommunikationen.

Både hur man uttrycker sig och hur man tar emot kan behöva revideras. “Att tala klarspråk” behöver inte betyda att man säger precis vad man tycker och tänker, utan filter. En sådan kommunikationsteknik leder ofta till mottagare som mår dåligt. Att säga ja fast man skriker nej inuti är inte heller särskilt gångbart. Och hur reagerar du när någon marinerar dig i någon typ av härskarteknik? Eller skriker åt dig under total tysssstnad?

Man kan komma långt genom att respektera, validera och försöka förstå varandras känslor och behov. Det är som du säkert vet omöjligt att förändra någon annan. Vill du ändra på någon är det dig själv du måste fokusera på. Är ni två som känner er missnöjda med hur kommunikationen sker och är beredda på att göra något åt saken har ni kommit till rätt ställe. Välkommen att boka tid för samtal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *